In 2014 hebben we voor de eerste keer gebrouwen. Op het fornuis in een studentenflat. Na een aantal gefaalde experimenten, exploderende flesjes en boze huisgenoten is het brouwen op een laag pitje komen te staan voor een aantal jaar.

“Ontploffende flesjes, vieze biertjes en lange avonden horen er allemaal bij.”

We zijn echter altijd bezig gebleven met brouwen. Soms door bier te drinken en nieuwe smaken te ontdekken. Soms door nieuwe spullen te kopen om de volgende keer beter te kunnen brouwen. Soms door buiten te brouwen op een motorfietsbrug.

De eerste paar bieren hebben we gebrouwen met een hele beperkte hoeveelheid spullen. We hadden toen alleen een paar emmers en een grote pan. Doordat we geen koeler hadden moesten we vaak tot laat in de nacht wachten tot de wort genoeg was afgekoeld om de gist erbij te doen. Door de bottelsuiker niet goed af te meten is het ook voorgekomen dat (bijna) alle flesjes ontploften. Of in de kelderkast van Reinder of bij het openmaken.

We hebben het eerste jaar geen drinkbaar bier gemaakt maar wel heel veel plezier gehad.

Proost op Zware jongens bier, klik hier om te bestellen.